Merhaba Ziyaretçi!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cinema 4d vray sorunu
#1
Merhaba windows 8 işletim sistemi kullanıyorum.cinema 4d 11.5 kullanmaktayım.cinema 4d vray yüklediğimde şöyle bir sorunla karşılaştım.Modeli viewportlarda hiçbir şekilde göremiyorum.Ancak render region yaptığımda render alabiliyorum.elimdeki hazır render dosyasını çalıştırdığımda herhangi bir uyarı da almıyorum.hatta renderı da alabilmekteyim.ama viewportlar sadece gri olarak gözüküyor.
daha öncesinde bir arkadaşıma vray i kurarken de benzeri bir sıkıntı yaşamıştım.sorun dil den kaynaklanıyormuş onu değiştirince düzeldi. goog le da bu sefer sorunu arattım ama o cevap forumuna ulaşamadım.
benzer sorunla karşılaşan ya da bu sorunu nasıl çözebileceğimi söyleyen olursa çok sevinirim.
Cevapla
#2
Viewportların software moda almayı deneyiniz
Edit/prefences/viewport filan (r11i net hatırlayamıyorum) orda hardware yazan yeri software olarak değiştirin

Ekranın gri görünmesinin başlıca sebebi vray materyallerin texleri yada materyal bilgisini viewporta en son yüklemesi olabilir
Ekranı tel kafes saklı cizgi gibi durumlarını deneyin (Nq nf ng) gibi
Kolay gelsin
Cevapla
#3
Öncelikle r15 veya r16 kullanabilme imkanınız var ise onları tavsiye ederim. Çünkü c4d her seride güzel yenilikler ekliyor ve kullanım kolaylığı, esneklik sağlıyor. Pluginler daha bol seçenekli. Sorununuz sanırsam ekran kartı driverlarından kaynaklanıyor. Driver güncellemesi yapın ayrıca preferences>openGL kısmında tiki açıp kapayarak deneyin. Viewport ekranındaki filter seçeneklerinin tiklerinin seçili olup olmadığına bakın. Son olarak üst sürümleri deneyin win8-r11.5-ekran kartı üçlüsünün uyumsuzluğu olabilir. Benzer durum bir ara r14 kullanırken oldu r15 kurup ekran kartı driverını güncelledim sorun düzeldi.
Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur. Yunus Emre
Cevapla
#4
mehmetkalaman, post: 111593, member: 13161 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Viewportların software moda almayı deneyiniz
Edit/prefences/viewport filan (r11i net hatırlayamıyorum) orda hardware yazan yeri software olarak değiştirin

Ekranın gri görünmesinin başlıca sebebi vray materyallerin texleri yada materyal bilgisini viewporta en son yüklemesi olabilir
Ekranı tel kafes saklı cizgi gibi durumlarını deneyin (Nq nf ng) gibi
Kolay gelsin

Preferences da vievport u bulamadım, ama çözdüm sorunu. Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Cevapla
#5
ömeryvz, post: 111594, member: 581 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Öncelikle r15 veya r16 kullanabilme imkanınız var ise onları tavsiye ederim. Çünkü c4d her seride güzel yenilikler ekliyor ve kullanım kolaylığı, esneklik sağlıyor. Pluginler daha bol seçenekli. Sorununuz sanırsam ekran kartı driverlarından kaynaklanıyor. Driver güncellemesi yapın ayrıca preferences>openGL kısmında tiki açıp kapayarak deneyin. Viewport ekranındaki filter seçeneklerinin tiklerinin seçili olup olmadığına bakın. Son olarak üst sürümleri deneyin win8-r11.5-ekran kartı üçlüsünün uyumsuzluğu olabilir. Benzer durum bir ara r14 kullanırken oldu r15 kurup ekran kartı driverını güncelledim sorun düzeldi.

preferences>openGL kısmındaki tiki açtım ve model göründü :) Çok teşekkürler.
Cevapla


Konuyu Paylaş: 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cinema 4d OctaneRender Plugin glawchi 0 45 28-11-2016, Saat: 11:41
Son Yorum: glawchi
  cinema 4d r17 versiyon için hangi vray sürümünü... yunusemredayi 4 249 11-08-2016, Saat: 16:16
Son Yorum: İbrahim Baş
  Cinema 4d grow grass sorunu dont_cry_aLone_20 2 106 10-08-2016, Saat: 19:02
Son Yorum: dont_cry_aLone_20
  Cinema 4D çim sorunu glaw 4 532 25-07-2016, Saat: 17:29
Son Yorum: dont_cry_aLone_20
  Cinema 4D Render - Video Boyutu wildwood 6 250 03-07-2016, Saat: 15:00
Son Yorum: TahaMeşeli

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
© Powered By MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.